Docent

Cora Wesker – Yoga docente

Ik ben in 1998 in aanraking gekomen met de Hatha Yoga, in de hoop mijn rugklachten te kunnen verminderen. Dit bleek uiteindelijk toch een hernia te zijn en een operatie was nodig om van deze klachten af te komen.

Vanaf dat moment is de yoga mij, in positieve zin, onder de huid gekropen. Het heeft mij lichamelijk een stuk sterker en leniger gemaakt, maar vooral ook mentaal ben ik er enorm door gegroeid. Het heeft mij geholpen om anders in het leven te staan, om dichter bij mezelf te blijven en me niet te laten leiden door de snelheid en de eisen van het leven.

Ik zou mezelf willen omschrijven als betrokken, aards (met beide benen op de grond), respectvol, creatief en warm. Dit zijn ook de kenmerken die ik in mijn cursussen wil uitdragen.

Ik heb mijn opleiding tot yogadocente gevolgd bij de stichting Yoga en Vedanta, welke is erkent door de vereniging van yogadocenten Nederland, en heb deze in 2012 afgerond.

In januari 2010 ben ik begonnen met het geven van yogalessen.

Mijn opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik in 2012 gevolgd en afgerond bij See True

In 2015 heb ik mijn specialisatie als H-Yoga docente afgerond. H-Yoga is bedoeld voor (ex-)kanker patiënten.

Naast yogadocent ben ik opgeleid tot verpleegkundige. In 1991 heb ik mijn HBO opleiding voor verpleegkundige afgerond. Daarnaast heb ik in 1996 een management opleiding afgerond en in 1998 mijn specialisatie voor oncologieverpleegkundige behaald. Sinds 2015 ben ik niet meer werkzaam als verpleegkundige.