Workshops

Een aantal keer per jaar worden workshops aangeboden rondom een wisselend thema.

Tijdens deze workshops bied ik je de gelegenheid om gedurende een aantal uren het contact met jezelf te ervaren. Door een combinatie van yoga, mindfulness en meditatie gedurende een periode van 4-6 uur zul je meer verdieping en rust ervaren. Het kan dierbare momenten voor jezelf opleveren.

De workshops worden aangeboden in een sfeervolle eigen ruimte in een rustige en landelijke omgeving. Bij goed weer is er mogelijkheid om (een deel van) de workshops buiten te laten plaatsvinden.

De workshops worden gecombineerd met koffie/thee en/of lunch.

Voor organisaties en groepen is er mogelijkheid een programma op maat aan te bieden.

DatumTitelKosten
1 december 2019Zuiverheid in klank en stilte€55,00 p.p.
13 oktober en 17 november 2019Dru Yoga door Eeke Klaver€20,00 p.p.
13 oktober en 17 november 2019Yoga & Dans door Nanette Baker€16,00 p.p.

Zuiverheid in klank en stilte

Deze workshop zou je een stilte-dag kunnen noemen waarin ruimte is voor klank.

Want klank brengt je nog dichter bij de stilte in jezelf.

In de stilte kun je ervaren hoe je opmerkzaamheid zal vergroten, hoe je zintuigen open gaan, je smaak verbetert en het contact met jezelf verdiept.
Tegelijkertijd zul je ervaren hoeveel klanken er in de stilte aanwezig zijn, zowel in jezelf als in de ruimte om je heen.
Ook gaan we doormiddel van klanken ervaren hoe het keelgebied zich opent, hoe je energie gaat stromen en hoe het is om samen klanken te maken.

Tijdens deze workshop maken we gebruik van diverse werkvormen, zoals yoga (waarbij de nadruk ligt op het 5echakra),  meditatie, mantra’s en ademoefeningen.

Je hoeft geen ervaring te hebben, je hoeft niet te kunnen zingen.
Je hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn, je stoute schoenen aan te trekken en je aan te melden voor deze workshop.

Wanneer:           Zondag 1 december 10.00 – 16.00
Kosten:              € 55,00 inclusief koffie/thee en lunch

Terug naar overzicht

Dru Yoga door Eeke Klaver

Dru komt van het Sanskrietwoord Dhruva, dat onveranderlijk en stil betekent. De stilte in het oog van de orkaan. De stilte in jezelf. In de hektiek van het dagelijkse leven, waarin weinig ruimte meer is voor rust en aandacht, hebben vele van ons behoefte aan zo’n plek. Een plek waarin je weer even op adem komt, waar je je weer kunt opladen. Dru yoga kan ons naar deze plek brengen. En in die rust vinden we onze innerlijke kracht terug.
Hierdoor staan we ontspannen in het leven, voelen we ons opgewassen tegen uitdagende situaties en hebben we veel minder last van allerlei lichamelijke of psychische klachten. Kortom, we zitten een stuk lekkerder in ons vel. En wanneer je leeft vanuit deze innerlijke kracht, kun je de juiste keuzes maken, waardoor het leven weer van jou wordt.

De rustige, vloeiende bewegingen die de Dru yoga kenmerkt, zorgen ervoor dat de spanning, die zich heeft opgehoopt en vastgezet in spieren en gewrichten, losgelaten kan worden. Dit bevordert de doorbloeding, waardoor het hele lichaam weer in balans wordt gebracht.
Hoewel Dru yoga een zachte, milde vorm van yoga is, kan het een diepe werking hebben. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele en energetische blokkades soms moeiteloos oplossen.

Wanneer:           13 oktober en 17 november (10.30 – 13.00)
Kosten:              € 20,00

Terug naar overzicht

Yoga & Dans door Nanette Baker

De verdieping van yoga en het plezier van dans vallen samen….
Houd je van dansen en van yoga, of wil je iets nieuws proberen, dan is het de moeite waard om Yoga & Dans eens uit te proberen! Je hoeft er niet superlenig voor te zijn, of de perfecte lichaamscoordinatie voor te hebben!
Yoga en dans is een heerlijke combinatie van yoga, danspassen en dansbewegingen. De dansen zijn geïnspireerd op met zorg gekozen muziek, van klassiek tot Afrikaans!
In de workshop is veel aandacht voor het plezier van de dans. Daarnaast komen verschillende yoga-aspecten aan bod, zoals de houdingen, de ademhaling en meditatie. 

Wanneer:           13 oktober en 17 november (14.00 – 16.30)
Kosten:              € 16,00

Terug naar overzicht